Dub
28.
Pomalu se blíží šeříkové období. Šeřík začíná kvést vždy kolem začátku května a o jeho jménu se dodnes vedou diskuze. Nejpravděpodobněji však jeho název vychází z toho, že nejsilněji se šeřík rozvoní ve chvíli, kde se stmívá – tedy když se šeří. Zajímavé že? Nevím jak vy, ale já tento keř naprosto miluji. Vždy si užívám jejich nádhernou, omamnou vůni. Jeho vůně však není zdaleka to nejlepší co šeřík nabízí. Dnes si připravíme šeříkový sirup.
Dub
28.
Kořeny hrají v našem životě podstatnou roli. Ať už se jedná o naše rodové kořeny, nebo kořeny rostlin. V kořenech je síla. Věděli to i naši předci , kteří je hojně využívali k nejrůznějším účelům. My se nyní zaměříme na výrobu kávy (tedy přesněji její zdravé náhražky) Tato káva se náramně hodí k jarnímu detoxu. Její léčivé účinky jsou téměř zázračné.
Dub
21.
Zkoušeli jste někdy vyrobit vlastní mýdlo? Postup výroby není nijak složitý, stačí jen dodržet pár základních pravidel a z výsledku budete mít radost i užitek. K mýdlu potřebujete jen tři základní suroviny - oleje , vodu a hydroxid. A proč se vůbec pouštět do procesu výroby mýdla? Možná proto, že v regálech nenajdete přesně to, po čem toužíte vy nebo vaše pokožka. Největším problémem průmyslově vyráběných mýdel je, že neúměrně vysušují, u domácího si složení nastavíte tak, aby přesně vyhovovalo potřebám pokožky.